White Soxx-Versailles (1980)

White Soxx-Versailles (hoes)

Hidden treasure a gogo!

Het is 1ste kerstdag. Misschien zit je nog even uit te buiken van het kerstmaal. Zit je naast de kerstboom een beetje te mijmeren. Luister je naar de Top 2000 of heb je net naar de Top 2000 A Gogo gekeken. Dit programma vormt de inspiratiebron voor de hidden treasure van deze week. Bijna alle afleveringen zijn terug te vinden in mijn persoonlijke Beeld en Geluid oftewel mijn muziekhok. Dit muziekhok is niet van Monica maar van ondergetekende. Het mooiste van de Top 2000 A Gogo? De minidocu’s! Het verhaal achter de plaat. Er zitten echt prachtige juweeltjes tussen. Wat maakt het bijzonder? De man of vrouw achter de plaat? Hoe het nummer tot stand is gekomen? De inspiratiebron? Of een combinatie van deze factoren? Er zijn er teveel om op te noemen maar ik pik er een paar uit.

De olijke tweeling van de Mark & Clark Band. Paul Buchanan van The Blue Nile die het verhaal achter jaren 80 favoriet Tinseltown In The Rain vertelt. Een hommage van Corinna Van Keeken aan haar vader Herman Van Keeken. Bekend van Pappie Loop Toch Niet Zo Snel. Rory Block die in haar camper Lovin’ Whiskey zingt. Rock and roll in optima forma met Survivor’s songwriter en toetsenist Jim Peterik. Of Bruce Swedien die enthousiast vertelt over zijn werk als technicus bij de opnames van Thriller. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom een diepe buiging voor Leo Blokhuis, Dirk Jan Roeleven en Arjan Vlakveld die verantwoordelijk zijn voor de minidocu’s.

Ik geef vandaag dan ook het woord aan Leo Blokhuis. Geniet van het achtergrondverhaal, in beeld en geluid, van Versailles van White Soxx. Een eenmalige samenwerking tussen de Franse muzikanten Fabrice Cuitad en Frédéric Mercier. Het nummer wordt in Nederland geen hit maar is tussen 2000 en 2014 jaarlijks terug te vinden in de Top 2000. Hidden Treasure a gogo.

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *