Wes Cunningham-Not Enough (1999)

Wes Cunningham-Not Enough (hoes)

Eind jaren 90 vormen radiovrienden Philip en Bert en ondergetekende het Vrijdagavondcollectief. Elke vrijdag maken we tussen 7 en 10 ’s avonds de ether in Zuid Oost Drenthe onveilig. Radio (El) Loco. De gezamenlijke liefde voor muziek resulteert in de Gemeenschap van Goederenplaat. De gezamenlijke Alarmschijf, Paradeplaat, TopSong etc. etc.. De wekelijkse muzikale tip die in Pret met Philip & Bert en in mijn programma Altoradio voorbij komt.

De eerste? 18 juni 1999. Not Enough van Wes Cunningham. Singer-songwriter uit Texas die is opgegroeid met de platencollectie van zijn ouders. The Beatles en The Beach Boys zorgen voor de nodige inspiratie. In 1998 verschijnt via Warner Records debuutalbum 12 Ways To Win People To Your Way Of Thinking. Single So It Goes behaalt een keurige 11de plaats in de Billboard Adult Alternative Chart. Opvolger Not Enough zorgt voor mijn eerste kennismaking met Wes. De single is ‘not enough’ voor mij dus ik schaf meteen het debuut aan. Op z’n zachts gezegd niet het meest gedraaide album uit de persoonlijke collectie. Maar Not Enough! Dat is en blijft een fantastische (radio)plaat. Vooral op standje ‘Pumpin’ on your stereo’. In het ‘Altijd de eerste met nieuwe muziek’-tijdperk veel te horen op 3FM. En maandenlang galmt het nummer op vrijdagavond door de Zuidoost Drentse ether. Desondanks geen Top 40 hit maar een tip-notering is het hoogste haalbare voor Wes Cunningham. Volgens eigen zeggen neemt de muzikant nog een album op voor Warner. Opgenomen in Nashville en Londen maar het wordt nooit uitgebracht. Exit Warner.

Ruim 20 jaar later wordt Cunningham gebeld met de mededeling dat alle oude banden, die in een opslag in Nashville staan, worden weggegooid. Maar als hij ze wil hebben mag hij ze komen halen. Van de ruim twintig opnames blijken er nog twaalf over te zijn. Dit resulteert in 2023 eindelijk tot een officiële (digitale) release: Tough And Skinny. Luister en oordeel zelf. Ik krijg in ieder geval na bijna 25 jaar nog steeds geen genoeg van de allereerste Gemeenschap van Goederenplaat. I just can’t get enough.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *