Ward Brothers – Cross That Bridge (1987)

The Doobie Brothers, producersduo Don & David Was, Ramones… Zo zijn er nog talloze voorbeelden van artiesten die in werkelijkheid helemaal geen broers (of andere familie) van elkaar waren. De Ward Brothers heten Graham, Derek en Dave Ward, maar hoewel ik lang gezocht heb, vond ik geen bewijs dat zij daadwerkelijk familie zijn. Ook niet van het tegendeel overigens. Hè, gelijk alweer verwarring, en het verhaal is nog niet eens begonnen…

Dat verhaal is trouwens niet zo heel lang deze keer (net zoals hun carrière). Het Britse drietal vormde de Ward Brothers in 1986 en tekende datzelfde jaar bij het grote Sire Records (onderdeel van Warner Music), dat o.a. ook Madonna en Ramones onder contract had. Ze brachten slechts één album uit, Madness Of It All, waarvan vier singles getrokken werden. Die flopten allemaal, op de tweede na.

Cross That Bridge is in alles een jaren ‘80-nummer: de instrumentatie, de clip, de haardracht. Naast hun thuisland Engeland werd het ook een hit in Nederland, België en in de Billboard ‘Hot Dance Club Play Chart’. Fun fact: het nummer behaalde in al die lijsten de 32e plaats. Behalve in de Verrukkelijke 15, waarin hij het terecht tot #6 schopte. Oh ja, Cross That Bridge werd geproduceerd door de al genoemde Don Was, je weet wel, die niet-broer van David.

Na dat ene album viel de band uit elkaar, om in 1994 nog eenmaal een plaat uit te brengen. Maar ook Wave Goodbye To Grandma eindigde roemloos in de uitverkoopbakken (en op Spotify, in tegenstelling tot hun debuut).

Kortom, de Ward Brothers zijn echte one-hit-wonders, dankzij hun Hidden Treasure van vandaag, Cross That Bridge:

(PS: hoe krijg je het voor elkaar om beeld en geluid zó asynchroon te laten lopen…)

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *