Toy Horses – Interrupt [Radio Edit] (2011)

Als ik moet kiezen tussen The Beatles en The Rolling Stones, gaat mijn voorkeur uit naar die eerste band. Er hangt meer mythe omheen, hun liedjes doen mij meer, en die zijn bovendien tijdloos gebleken. Met als ultiem compliment natuurlijk het feit dat de Beatles-sound nog altijd in veel nummers van hedendaagse artiesten doorklinkt. Blur én Oasis, maar ook The Beach Boys, The Byrds en Jeff Lynne zijn allemaal schatplichtig aan de bekendste band die Liverpool ooit voortbracht. En grappig genoeg zelfs The Rolling Stones.

Toen ik vorige week God On My Side van World Party naar voren schoof, refereerde ik ook al aan The Beatles. Dat bracht me erop om deze week eens een ruim 20 jaar jonger nummer in de spotlights te zetten van een volstrekt onbekende band, die ook niet te beroerd was om hun belangrijkste invloed te laten doorschemeren.

In 2011 waren daar opeens Toy Horses, uit Cardiff, bestaande uit stiefvader en stiefzoon Adam Franklin en Tom Williams. Zij hadden die klassieke Britse songwriting-stijl, waarvoor The Beatles de blauwdruk hadden verzorgd. Hun demo’s op MySpace vielen in de smaak bij Wilco-bandlid Ken Coomer, met wie het duo hun titelloze debuutalbum opnam (hun enige langspeler, zou later blijken). Daarop waren ook leden van Counting Crows en de band van Taylor Swift te horen.

Van de drie singles die de cd voortbracht, kies ik de middelste: Interrupt. Een aanrader voor fans van The Feeling (en van de Grote Vier natuurlijk…).

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *