Too Much Joy – That’s A Lie (1990)

Het zou misschien een beetje vreemd overkomen om een heel lang verhaal af te steken bij een liedje dat maar 2’19 duurt. Los daarvan valt er nou niet zo heel veel te vertellen over de Amerikaanse rockgroep Too Much Joy.

De band werd al beginjaren ‘80 opgericht en is in Nederland maar om één liedje bekend: That’s A Lie. Nee, dat is echt waar, maar het nummer heet nu eenmaal zo. Het stond al op hun in eigen beheer uitgebrachte album Son Of Sam I Am uit 1988, maar werd pas in 1990 op single uitgebracht, toen de CD opnieuw uitkwam bij een major label. That’s A Lie is een cover van een LL Cool J-track, maar bijna onherkenbaar uitgevoerd. Vaste grap als de band het nummer live speelde, was ‘the big lie’: halverwege het nummer vertelde zanger Quirk een leugen, die echter best geloofwaardig klonk. Zo werden op een keer zogenaamde sleutels van het Holiday Inn-hotel in het publiek gegooid, omdat daar een after party zou plaatsvinden. Maar wat bleek? That’s a lie…

Dit geintje kwam de band nog eens op een nachtje cel te staan, toen Quirk vertelde dat hij president Bill Clinton wel kon wurgen. Hij dacht namelijk dat diens dochter Chelsea in de zaal was, maar in werkelijkheid was iemand van de geheime dienst aanwezig. True story!

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *