The Peddlers-Girlie P.S. I Love You (1969)

The Peddlers-Girlie P.S. I Love You (hoes)

I like soul with a capital S. Van de Motown sound tot de pure Stax soul. Maar ook een dosis Northern soul gaat er op z’n tijd wel in. Of zoals in dit geval jazzy blue eyed soul. Terug naar de tijd van de Merseybeat en The British invasion. The Peddlers, een trio uit Manchester, laat in die periode juist een ander geluid horen. Geen beatmuziek of it’s only rock and roll. Eem combi van soul, jazz en pop. Zanger en toetsenist Roy Philips en bassist Tab Martin kennen elkaar van The Saints, de vaste huisband van producer Joe Meek. Meek is o.a. de producer van de klassieker Telstar van The Tornados. De band waar Martin kort deel van uitmaakt.

In 1964 is The Song Peddlers een feit. Met de komst van drummer Trevor Morais is het trio compleet. Leuk feitje. Morais is eerder actief als drummer van Rory Storm And The Hurricanes, de oude band van Ringo Starr voordat hij de overstap naar The Beatles maakt. In 1964 verschijnt debuutsingle Rose Marie. Al snel wordt de naam afgekort tot The Peddlers. Met Let The Sunshine scoort de groep hun 1ste hitje in Engeland.

Na een aantal singles en een EP maakt de band de overstap van het Philips label naar CBS. Succes blijft in eerste instantie uit. Daar komt verandering in met het derde, en laatste CBS album, Birthday. Met Birth en Girlie P.S. I Love You levert het twee hits op. In Nederland is voor beide singles de Tipparade het hoogst haalbare. Vooral in Nieuw Zeeland is men erg gecharmeerd van het soulvolle geluid van The Peddlers. Girlie behaalt daar zelfs de 1ste plaats van de hitlijst. Opvolgers Honey Come Back en Tell The Word We’re Not In doen het ook goed. Laatstgenoemde hit is de enige single die de Nederlandse Top 40 weet te bereiken.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *