The Juniors – Hold On (1987)

Het is maar goed dat het hier bij Hidden Treasures gaat om de muziek, en onze begeleidende teksten slechts de kers op de taart zijn. Want soms is het nu eenmaal geen kersenseizoen en valt over een band of liedje maar bar weinig terug te vinden. Moet dat dan een reden zijn om zo’n juweeltje maar over te slaan? Ik vind van niet. Daarom vandaag, in het kader van ‘don’t bore us, get to the chorus’, een korte introductie, zodat je extra snel van mijn bijdrage kunt genieten.

The Juniors was halverwege de jaren ’80 een Utrechtse pop/rockband, met in de gelederen zanger/gitarist Peter Alberts, gitarist Alfred van der Linden (ex-Bintangs), drummer Hans Heyster (ex-Carlsberg) en bassist Rolf Koning. Hun bereik bleef in eerste instantie ‘beperkt’ tot de VARA-dinsdag, hoewel dat voor zo’n jonge band helemaal geen gek begin was. The Juniors maakte in 1986 opnamen voor VARA’s Popkrant. De registratie van het nummer Hold On viel bij de luisteraars blijkbaar zo in de smaak, dat die in augustus/september van dat jaar drie weken lang de Verrukkelijke 15 ingestemd werd. Het nummer bezette alle drie die weken trouwens #13. Eind dat jaar werd The Juniors door VARA’s Popkrant verkozen tot beste band van 1986.

Naar aanleiding van het spontane V15-succes was Hold On ook het aangewezen nummer om als eerste officiële single van de band te worden uitgebracht. Daarvoor doken ze de studio in met producer Erwin Musper, die gedurende zijn carrière o.a. werkte met Anouk, Bon Jovi, Herman Brood, Chicago, Def Leppard, Doe Maar, Elton John, Metallica, Normaal, Scorpions, Solution, Toontje Lager en Van Halen. Die studioversie kwam begin 1987 op single uit. Een heerlijk nummer met een fijne four-to-the-floor beat die het tempo er lekker inhield. Het leverde onder meer een televisieoptreden op in Veronica’s Countdown, waarna het nummer zes weken lang in de Tipparade bivakkeerde.

The Juniors tekende vervolgens bij Total Management, waar ook de Dolly Dots en René Shuman onder contract stonden. Als we een nieuwsberichtje in de Hitkrant mogen geloven, kreeg de band in die tijd zelfs aanbiedingen uit Japan. Het kwam echter niet tot zaken. Dat jaar werd nog wel een tweede single uitgebracht, maar dit High On Love was veel minder catchy en kon dan ook geen doorbraak forceren.

En dus beperkt hun repertoire zich feitelijk tot één goed nummer, maar dat is dan ook wel goed voor twee. Daarom presenteer ik Hold On van The Juniors met plezier als de Hidden Treasure van vandaag. Genieten kan hier:

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *