The Del Fuegos-I Still Want You (1986)

Del Fuegos-I Still Want You

Verrukkelijk!

Op het moment dat door Sjaak, Werner en ondergetekende het startsein wordt gegeven voor Hidden Treasures  wordt bekend gemaakt dat de Verrukkelijke 15 terugkeert op de radio. Afgelopen maandagnacht was het zover. Niet op de vertrouwde (Vara) dinsdag maar in de nacht van zondag op maandag. Hoewel ik in het verleden regelmatig ‘s nachts naar de radio luisterde voelt dit anno 2020 op z’n zachts gezegd als een onchristelijk tijdstip. Dat zeg ik met alle eerbied voor de lijst en natuurlijk met alle respect voor initiatiefnemers Leo Blokhuis en Rob Stenders. Ik neem mijn spreekwoordelijke petje af voor dit muzikale duo. En zeg nou zelf het tijdperk dat we ‘realtime’ moesten  luisteren of een cassettebandje moesten laten meedraaien ligt ver achter ons. Je kunt de lijst zelfs op dinsdagmiddag op het oude vertrouwde tijdstip beluisteren. Of is dit alleen een optie voor sentimentele oudere jongeren? Een beetje zelfspot met een vette knipoog kan geen kwaad toch ;-).  Een verrukkelijke sentimental journey op z’n tijd is niet erg zolang je er maar niet in blijft hangen roep ik dan altijd.

Dat geldt natuurlijk ook m.b.t. de muzikale beleving anno 2020. Vroeger was niet alles beter! Als jochie van een jaar of 14 a 15 beleef je het natuurlijk wel anders dan als muziekliefhebber van 45 +. Maar ik ontdek nog steeds geweldige muziek. Kortom ik ga wekelijks stemmen en een keus maken uit de lijst met persoonlijke verrukkelijke verse tips. Deze week waren Michael Kiwanuka, Shawn Lee en Ray Lamontage de gelukkigen. De persoonlijke verrukkelijke eigen keuze? Israel Nash met Down In The Country! In de tussentijd laat ik natuurlijk af en toe de nodige Verrukkelijke 15 klassiekers door mijn muziekhok galmen. Van World Party tot It’s Immaterial en van Talking Heads tot Mainframe. Een gezamenlijke muzikale factor in huize DeutenEisma. Vriendinlief heeft namelijk ooit de Verrukkelijke 15 op single gewonnen. 5 minutes van Mainframe zat ook tussen het stapeltje. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat deze Vara-dinsdag-klassieker binnenkort uit de schatkist tevoorschijn wordt getoverd. U bent bij deze alvast gewaarschuwd.

Maar ja welke moet het deze week worden? Er zijn inmiddels al flink wat verrukkelijke plaatjes terug te vinden op Spotify. Volgens het strenge doch rechtvaardige Hidden Treasure reglement is muziek die op Spotify te vinden ten strengste verboden. Uiteindelijk is de keus gevallen op een nummer uit 1986. Uit de tijd dat ik zelf (bijna) wekelijks naar de Vara-dinsdag luister. Eerste klas MAVO, huiswerk maken en natuurlijk in de tussentijd luisteren naar Radio 3. Bij deze presenteer ik op deze 15de mei de hidden treasure van vandaag:  I Still Want You van The Del Fuegos. Een verrukkelijke 15 hit uit het voorjaar van 1986.  Een nummer dat ik ongetwijfeld destijds voorbij heb horen komen maar pas later echt heb leren kennen en op de juiste waarde heb weten te schatten. Del Fuegos is een Amerikaanse band rond de broers Dan en Warren Zanes. Afkomstig uit Boston. I Still Want You is terug te vinden op Boston, Mas., het tweede album dat in 1985 wordt uitgebracht. Tom Petty is fan en speelt zelfs mee op het derde album Stand Up. Ondanks de bijdrage van Petty, en gitarist James Burton (Elvis Presley), wordt het op z’n zachts gezegd geen succes. Warren verlaat de band. Wellicht mede veroorzaakt door het feit dat de relatie tussen de broers niet altijd even lekker loopt. Maar dat schijnt vaker voor te komen heeft de muziekgeschiedenis ons inmiddels wel geleerd. It’s family affair? Een paar jaar later komt er definitief een einde aan The Del Fuegos. “The 80’s were over. We were over”, volgens zanger Dan Zagens. In de periode 2011-2012 volgt een korte opleving met een tour en een EP. Meer zit er helaas niet in. Zolang I Still Want You maar niet geruisloos onder een laagje stof verdwijnt.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *