The Blessing – Highway 5 (1991)

Sinds 1985 kies ik elke week mijn eigen ‘Megahit’. Die heette altijd de Remschijf (omdat ik er uitgebreid bij stilstond), maar sinds ik in 2017 begon met mijn Engelstalige Carte Blanche Music-blog, heet ‘ie de Wildcard. Wat altijd gebleven is, is dat het een nummer was waar ik helemaal wild van was, zonder enige hitpretentie. En zonder enige hitpotentie, blijkt meestal achteraf. Geen beter bewijs voor het feit dat de beste nummers geen hit worden, en dat is prima zo.

Zo weet ik nog dat ik kippenvel kreeg toen ik voor het eerst Highway 5 van The Blessing hoorde. Ik dacht dat het een swingende nieuwe single van Fine Young Cannibals was, zo leek de stem van William Topley op die van Roland Gift. Enfin, The Blessing dus. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat vond ik het goed! Een smeltkroes van blues, gospel, soul en rock kan sowieso niet fout natuurlijk.

Ik kan je het hele album Prince Of The Deep Water aanbevelen. Geproduceerd door Neil Dorfsman, bekend van zijn werk voor Dire Straits. In het lijstje ‘special thanks for their help in making this record’ staan verder onder meer Nathan East, Robben Ford, Mel Gaynor, Bruce Hornsby en Jeff Porcaro. En los daarvan vind ik het magisch dat er een Willie Schlosser bedankt wordt, al ken ik die natuurlijk helemaal niet.

Mijn Hidden Treasure van vandaag, en die moet je echt heel hard draaien: Highway 5 van The Blessing!

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *