Ten Sharp – Last Words (1986)

Op Hidden Treasure rijmt Guilty Pleasure. Een onzinterm, vind ik persoonlijk. Ik onderscheid binnen de muziek die ik waardeer drie categorieën: mooi, leuk en goed. En voor geen van die soorten schaam ik me. Aan muziek die ik niet waardeer, maak ik geen woorden vuil. Aan deze dus wel, want: GOED!

Ten Sharp is geen one hit wonder, maar wel zo’n band die maar om één liedje herinnerd zal worden: You. Destijds een mooi nummer, maar sindsdien als ultieme Arbeidsvitamien meer dan dood gedraaid. Wel leuk voor de ‘Buma in hun zak’, uiteraard. Wellicht is dat ook de reden dat ze nog wel optreden (met You ongetwijfeld als vaste uitsmijter), maar geen moeite meer doen om nog nieuwe nummers op te nemen.

Na de (zeer) bescheiden hitjes When The Snow Falls en Japanese Lovesong was Last Words de derde single van Ten Sharp. Ik weet nog dat ik hem voor het eerst hoorde in de Avondspits, een programma dat sowieso heel bepalend was voor mijn muzikale smaak. Ik werd al direct gegrepen door de stemsamples aan het begin, en vond de rest ook ijzersterk in elkaar zitten.

Ik mag ‘m nog steeds graag horen, maar dat kost de nodige moeite. Het mooie jaren ‘80-werk van Ten Sharp staat namelijk niet alleen niet op Spotify, maar zelfs niet op hun eigen ‘best of’-cd. Die doet zijn naam dus geen eer aan en wat mij betreft is het laatste woord daar nog niet over gesproken…

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *