Silje – Tell Me Where You’re Going (1990)

De nieuwe missie van Team Hidden Treasures is, om je ‘gewoon’ de beste nummers aller tijden te laten horen, die je verder nergens meer tegenkomt. Muzikaal gezien kan dat alle kanten op gaan, zoals je al wel gemerkt hebt. Mijn bijdragen zullen in veel gevallen nummers zijn die ik in mijn lokale radioprogramma’s (1987-2016) gedraaid heb, of via mijn nieuwe muziekblog (sinds 2017) getipt heb. Sindsdien volledig ondergesneeuwd, en nu nogmaals door mij aan de oppervlakte getrokken in een ultieme poging die liedjes en artiesten wat nieuwe fans te geven.

Een voorbeeldje: in 1990 was ik volslagen verliefd op Tell Me Where You’re Going van de bevallige Noorse zangeres Silje Nergaard. Het was het titelstuk van haar debuutalbum, hoewel ze al 16 jaar eerder haar eerste single had uitgebracht. Later ging ze meer de jazzkant op (en met succes), maar Tell Me Where You’re Going had meer countryinvloeden. Opmerkelijk, omdat het geproduceerd was door Richard Niles, die in de jaren ’80 mede aan de wieg stond van de sound van artiesten als Frankie Goes To Hollywood, Living In A Box en Grace Jones, en in het decennium daarna intensief samenwerkte met Pet Shop Boys.

Het album Tell Me Where You’re Going bevatte ook een versie van het titelstuk met Pat Metheny op gitaar, en in later jaren heeft de zangeres nog meerdere keren geprobeerd het nummer nieuw leven in te blazen. In 2023 nog kwam de dansbare Collecta Remix uit, die je verder mag vergeten. Maar wél graag je aandacht voor de vrolijk voorthuppelende oerversie, die mij elke keer weer blij maakt (en jou nu hopelijk ook):

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *