Royal Parks-She (2012)

Royal Parks-She (hoes)

Johan, Daryll-Ann, Alamo Race Track, Her Majesty en The Analogues. De overeenkomst? Platenlabel Excelsior? Klopt grotendeels maar in dit geval is de gemeenschappelijke factor Diederik Nomden. Muzikale alleskunner. Multi-instrumentalist en ambachtelijk liedjesschrijver. Hij drukt als muzikant een belangrijk stempel op het geluid van bovengenoemde bands. Een belangrijke muzikale schakel. Ik wil echter een lans breken voor Nomden als liedjesschrijver. Zijn laatste twee, met lovende recensies ontvangen, albums Wingman Returns (2019) en Parallel Universe (2021) kan ik van harte aanbevelen.

Maar nu ruim baan voor Royal Parks. Onder die naam brengt de muzikant in 2012 zijn eerste album uit. Aangemoedigd door Johan frontman Jacco de Greeuw begint Nomden aan zijn eerste solowerk. Naast De Greeuw levert de ritmesectie van Alamo Race Track een belangrijke bijdrage. Het resultaat? Een album met tijdloze liedjes van een songschrijver pur sang. Puur popmuziek. Het hoogtepunt? She! Wat een prachtnummer. Sir Paul klinkt niet ver weg. Het zou niet misstaan op Woodface, het meesterwerk van Crowded House. Neil Finn op z’n best. In dergelijke gevallen wordt het label on-Nederlands goed nog weleens van stal gehaald. Ten onrechte. Gewoon goed. Dan maakt het niet uit of je in Amerika, Engeland of, in het geval van Nomden, in Groningen bent geboren. Dan behoor je wat mij betreft tot het gilde der muzikale grootmeesters.

In 2020, tijdens de eerste lockdown, springt podium Nijend 24 in het Drentse Anderen in de bres voor artiesten. Dat gebeurt door middel van de zogenoemde 1,5 meter sessies. De optredens worden live vanuit Nijend 24 gestreamd. De donaties van de (digitale) bezoekers gaan voor de volle 100 procent naar de artiest in kwestie. Tijdens de tweede reeks is Diederik Nomden te gast. Voor het concert heb ik contact met Raph en Ingrid, de drijvende krachten achter Nijend 24. Onder het mom van ‘wie niet waagt die niet wint’ vraag ik of Diederik She kan spelen. Een paar dagen later is het zover en hoor ik She in de meest pure vorm. Rechtuit het hart. Live vanuut Drenthe. Groots door juist klein te blijven.

 

Diederik Nomden 1,5 Meter Sessies @ Nijend 24 (She vanaf 10 minuten)

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *