Roger Glover-The Mask (1984)

Roger Glover-The Mask (hoes)

The masked singer.

Herinnert u zich deze nog nog nog??!!?!? De clip van Roger Glover’s hit Love is All. De zingende kikker. Uit de tijd dat ik als 2-jarige als een ware Speedy Gonzales door de woonkamer race en, wellicht geïnspireerd door die groene kikker, het groene Pokon-potje ontdek. Groen doet je goed is de slogan van Pokon. Ik weet niet of dat destijds ook al het geval was maar het zag er waarschijnlijk wel aantrekkelijk uit. Na een klim- en klauterpartij is het einddoel bereikt en begin ik van het poeder te snoepen. Ondanks het daaropvolgende ziekenhuisbezoek heeft het wel effect gehad. Ik tik tegenwoordig de 1,90 meter aan.  Niet dat ik me nog iets van dit voorval kan herinneren. Dat zal ongetwijfeld ook gelden voor de Love is All clip. Toen nog te jong om het bewust in mij op te nemen. Maar ik ben al vanaf jonge leeftijd gefascineerd door de muziek, Als klein muziekfreakje heb ik dan ook later de clip regelmatig voorbij zien komen. Er werd bij ons thuis niet alleen volop naar de radio geluisterd maar ook naar de verschillende muziekprogramma’s op TV gekeken. Toppop maar ook muziekprogramma’s op de Duitse TV en natuurlijk later de muziekprogramma’s van Veronica. De zingende kikker was destijds in ieder geval regelmatig op de beeldbuis te zien.

 

Heerlijk feelgood liedje van bassist Roger Glover die tussen 1969 en 1973 succesvol is als lid van Deep Purple. In 1973 verlaat hij de band en neemt het album The Butterfly Ball And The Grasshopper’s Feast op. Een album gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. Voor dit album schakelt hij een aantal muzikale vrienden in waaronder Ronnie James Dio die de vocalen van Love is All voor zijn rekening neemt. Kortom de zingende kikker himself. Het is de bedoeling om een volledige animatiefilm bij dit album te maken maar het blijft bij deze ene clip. Het is ook het enige solosucces van Glover in Nederland.  In dezelfde periode is hij ook actief als producer van onder ander Nazareth, Rory Gallagher en Judas Priest. Dio vervolgt zijn muzikale carrière als zanger van Rainbow. En daar is wederom sprake van een muzikale link met Deep Purple. Rainbow is namelijk de band rond Deep Purple gitarist Ritchie Blackmore.  Na een aantal jaren stapt Dio op maar komt Glover als bassist de band versterken. Dat doet hij tot 1984. Dan stopt Rainbow en stapt Roger Glover weer over naar het opnieuw opgerichte Deep Purple. Zo is het paarse cirkeltje weer rond.

Vlak voor zijn rentree neemt hij echter zijn derde sololabum Mask op dat een jaar later verschijnt. Leuk muzikaal weetje. Op dit album is onder andere Kate McCarrigle in het achtergrondkoortje te horen. Bekend van het duo Kate & Anne McCarrigle. En een muzikaal linkje meer of ander lijkt mij ook geen probleem. Kate is ook nog eens de moeder van Rufus Wainwright en zijn muzikale zus Martha.  It’s a small world after all. In welk kringetje je ook begeeft. Terug naar Roger Glover. Van Mask wordt onder andere de (bijna) titeltrack The Mask als single uitgebracht. Het nummer blijft steken in de Tipparade maar weet in de zomer van 1984 wel een respectabele tweede plaats te bereiken in de Verrukkelijk 15. Glover moet Message To My Girl van Split Enz voor zich dulden. Geen schande lijkt mij om naast Neil Finn op het muzikale erepodium te staan. Maar terwijl Message To My Girl al vanaf het begin is terug te vinden in de Top 2000 lijkt The Mask onder de radar te zijn verdwenen. Tijd om een laagje stof te verwijderen en Roger Glover weer even op volle sterkte door mijn muziekhok te laten galmen. Petje …. Ahum .. pardon masker af voor Roger Glover!

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *