Richard Barnes-Take To The Mountains (1970)

Richard Barnes-Take To The Mountains (hoes)

Soms heb je aan een half woord genoeg. Of een halve noot.  Het moment waarop een liedje zich automatisch in je hoofd begint af te spelen. Soms is het omgekeerde het geval. Een titel die je in eerste instantie niks zegt. En die zanger? ‘Nooit’ van gehoord. De eerste noot? Er gaat geen belletje rinkelen. Het eerste couplet? Komt me  bekend voor. Maar dan is daar het refrein. Bingo! Conclusie: die moest van ver komen. Een tijdje terug is dit het geval als ik onderweg in de auto Take To The Mountains van Richard Barnes voorbij hoor komen

Barnes begint zijn carrière in The Quiet Five. Eén van de vele Engelse bands die actief is tijdens het British Invasion tijdperk. Succes blijft uit en in 1967 is het einde oefening. Barnes gaat solo verder en scoort begin jaren 70 twee bescheiden hitjes in Engeland waaronder Take To The Mountains (nummer 35) . Met een 15de plaats in de Top 40 doet hij het in Nederland stukken beter. Maar het blijft bij deze ene hit. In de jaren daarna is Richard Barnes vooral actief als acteur in verschillende TV series en musicals waaronder Jesus Christ Superstar en Doctor Who.

Interessant detail. Componist is Tony Hazzard. Schrijver van hits als Ha! Ha! Said The Clown van Manfred Mann en Listen To Me van The Hollies. In zijn rol als achtergrondzanger is Hazzard te horen op een aantal albums van Elton John. En wat te denken van producer Gerry Broz? Naast producer ook actief als manager van o.a. Gene Pitney en Motörhead. In vergelijking met Richard Barnes de andere kant van het muzikale spectrum. Beide zijn overigens terug te vinden in de persoonlijke collectie. Wat dat betreft moet ik iets bekennen. Deze eendagsvlieg staat op een verzamelCD die ik zo’n dertig jaar geleden heb aangeschaft. Hoezo ‘nooit’ van gehoord. Iets met een overvolle muzikale schatkamer? Of bovenkamer? Ach er kan nog altijd meer bij. Daarom de Duitse versie als muzikale bonus.

 

Bonus

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *