[R] Best (T)of: Mainframe – 5 Minutes (1985)

Zoals aangekondigd gaat Team Hidden Treasures even op zomer-/herbezinningsvakantie. Maar we laten jullie natuurlijk niet in de steek. In de maanden juli, augustus en september doen we elke zondagmiddag een greep in ons archief, dat inmiddels zo’n 300 liedjes beslaat. Die hebben allemaal één ding gemeen: op het moment van schrijven stonden ze nog niet op Spotify. We zijn trouwens blij dat je een aantal van deze nummers nu wel degelijk op de streamingplatforms kunt vinden…

Op 20 januari 2021 waren Carlo en ik al een maand of negen verborgen muzikale schatten voor je aan het opgraven. In het begin schreven we daar korte begeleidende tekstjes bij, maar aangezien we toch binnen zaten vanwege corona, groeven we gaandeweg steeds dieper. Tegenwoordig nemen we er geen genoegen meer mee als we niet een hele middag hebben zitten researchen en schrijven. Daarbij voegen we vaak persoonlijke noten toe aan de feiten, of gebruiken we een eigen observatie als ‘ankeiler’ voor het stuk. Maar soms is het feitelijke verhaal al zo interessant, dat het smeuïg genoeg is van zichzelf.

Een voorbeeld daarvan is het verhaal bij 5 Minutes van Mainframe. Een duo waar ik bijna niets over wist, totdat ik ging spitten. Je kunt het artikel hier nogmaals lezen, en uiteraard die weergaloze single beluisteren.

Vorig bericht
Volgend bericht