One Two – No Song To Sing (1984)

One Two was een Nederlandse band. Omdat ze toch niet verder konden tellen dan twee, is het altijd een duo gebleven. Die twee waren niet de minsten: Tineke Schoemaker was sinds 1974 de zangeres van bluesband Barrelhouse, maar verliet die in 1984 om met toetsenist/producer Rob van Donselaar (o.a. ex-Bintangs, Oscar Benton Blues Band en Vitesse) One Two te vormen.

De band scoorde datzelfde jaar hun enige hit: No Song To Sing. Die mogen we wel tot de ‘hard to find classics’ rekenen. Een opvallend nummer, want – om Wim Sonneveld te citeren – ‘er werd een tango wild de dansvloer op gekwakt’. En hoe vaak komt het voor dat er een tango in de Top 40 staat? Uit mijn hoofd kom ik zo even op Objection (Tango) van Shakira, het geweldige Let’s Tango van Dalbello en die tranentrekker van Carel Kraayenhof, Adios Noniño. Dan houdt het wel zo’n beetje op…

De tekst van No Song To Sing was door Victor Heeremans in Spanje geschreven en geheel in stijl maakte Rob van Donselaar daar dus een tangocompositie bij. Het nummer kwam nog weleens voorbij tijdens de stijldanslessen die ik ooit volgde, maar dat verhaal bewaar ik voor mijn memoires 😉. Het liedje zelf, mijn Hidden Treasure van vandaag die het tot #20 in de Top 40 schopte, laat ik je wel graag alvast horen (het verhaal gaat eronder verder):

Nadat de single One Step in 1988 in de Tipparade strandde en One Two ondanks een succesvolle tournee niet echt doorbrak, ging het duo alweer uit elkaar. Tineke Schoemaker toert sinds 1993 weer met Barrelhouse door Nederland en Rob van Donselaar produceerde nog albums voor o.a. Rowwen Hèze, Splitsing, abel, Guus Meeuwis en Danny Vera. Zijn dochter Denise bracht in 2006 (onder de artiestennaam Dennis) de single No Can Do uit, gevolgd door het album Her Name Is Dennis.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *