New Musik-Straight Lines (1979)

New Musik-Straight Lines (hoes)

In de jaren 80 leer ik New Musik kennen dankzij de LP-en CD show. Elke donderdagavond, na de legendarische Soulshow, te beluisteren van 9 tot 11. Fijne synthpop uit Engeland. Ambachtelijke popliedjes in een melodieus elektronisch jasje. Subtiele ‘bleeps en bloops’ in de positieve zin van het woord.  Een frisse productie. Op Musicmeter lees ik een prachtige omschrijving: The Beatles van de synthpop. Daarbij wel de opmerking dat de band het sex-appeal heeft van een bundel prei. What’s in a name! It’s all about the music en dat zit, over de jaren 80 gesproken, wel snor.

New Musik is tussen 1977 en 1982 actief en brengt slechts 3 albums uit: From A to B, Anywhere en Warp. Het debuut levert met This World Of Water de groep een Top 40 hit op. Opvolger Sanctuary blijft steken in de Tipparade. Living By Numbers, één van de andere singles, wordt een hit in Engeland en Ierland. Na het New Musik tijdperk legt zanger Tony Mansfield zich toe op het produceren. Hij werkt o.a. samen met artiesten als  Captain Sensible (Wot), The B-52’s en A-ha. Voor de Noorse band produceert hij het debuutalbum Hunting High and Low.

In 2022 worden de albums van New Musik door Music On Vinyl opnieuw uitgebracht. Onlangs heb ik de reissues van de eerste twee albums aangeschaft waaronder debuut From A to B. Opener: Straight Lines. In 1979 al als voorproefje op het album als single uitgebracht. In thuisland Engeland een klein bescheiden hitje.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *