Millenium-New day (1998)

Millenium-New Day (hoes)

Return to Stenders (en Evers)!

Een nieuw jaar. Nieuwe ronde nieuwe kansen? Tijd voor de goede voornemens? Of komt daar, bij voorbaat, al niets van terecht? Frank Boeijen zong het ooit al:

“‘Oh daar gaan we weer. Maar niet zonder slag of stoot.”

Het begin van de single Goede Voornemens Nummer 10. Een positieve of negatieve insteek? Of, zoals we misschien stiekem wel weten, bittere realiteit? Van die goede voornemens komt toch niets terecht? Wie het weet mag het zeggen. Nu is Frank wel vaker wat minder positief getuige het nummer Verjaardagfsfeest. Het ‘b-kantje’ van de eerste single van de Frank Boeijen Groep.

“Oh, ik wil nooit meer naar een verjaardagsfeest. Omdat ze vervelend zijn.”

Is Frank te serieus? Of te negatief? Zeker niet. Ik heb de zanger ooit samen met zijn collega’s Vrienten en Hofstede in polonaise door de Oosterpoort zien gaan. Daarnaast heb ik Boeijen een aantal keren vol enthousiasme een akoestische set, zonder stekkers, zien spelen. Zittend op de rand van het podium. Het publiek niet langer in het rode pluche. Staand, luidkeels aan het meezingen en uitbundig aan het meeklappen. Het speelplezier spat er vanaf. Kortom laat Frank maar lopen. Het is wel een erg lange introductie naar hetgeen ik zo aan het begin van dit nieuw jaar eigenlijk, kort en krachtig, wil zeggen. Mijn goede voornemen is om jou als lezer dit jaar ook weer wekelijks een nieuw muzikaal verhaal voor te schotelen. En misschien nog wel meer dan dat. Genoeg muzikale ideeën! Op naar het 2-jarig jubileum van Hidden Treasures. En dat zeg ik met een positief gevoel. Kortom daar gaan we weer. Waarschijnlijk niet zonder slag of stoot maar met een gezonde dosis muzikaal enthousiasme. Hoogste tijd voor de 2022 kick-off.

De start van 2022. It’s quiet on new years day? De afgelopen jaarwisseling was alles behalve stil. Maar gelukkig geen straat vol honderdduizendklappers of ander afweergeschut. Alhoewel er altijd mafklappers rondlopen die er plezier in scheppen om de straatverlichting uit te schakelen. Gelukkig is er inmiddels weer licht in de duisternis. Tijdens de eerste uren van het nieuwe jaar genieten van de muzikale kunsten van Edwin Evers. Sounds familiair? Als we het dan toch over Evers hebben. Terug naar nieuwjaarsdag 1998. De start van Evers Staat Op op Radio 3. De weken ervoor is de promo voor de nieuwe ochtendshow veelvuldig op de beeldbuis te zien. De bijbehorende soundtrack? Republica en Ready to go.

 

Nieuwjaarsnacht breng ik door in de plaatselijke discotheek. Ik ben even voor zes uur thuis zodat ik de eerste woorden van Evers kan meepikken. Ik zet de wekker een uurtje later zodat ik even het bandje kan wisselen! Of was het een Minidisc? Later op de ochtend presenteert Daniël Lohues de Arbeidsvitaminen. Van slapen en een gezonde ‘nacht’rust is geen sprake. De rest van de dag speelt het slaapgebrek mij parten maar gelukkig is daar de ‘good old’ radio. ’s Middags is Floortje Dessing te gast bij Rob Stenders. Floortje-fan! Al was het alleen maar om haar liefde voor Steely Dan. Eerder op de dag, of beter gezegd ’s nachts, is radioheld Stenders mede verantwoordelijk voor een bijzonder muzikaal ‘experiment’.

Datum: 1 januari 1998
Tijdstip: 1 minuut over 1
Locatie: Radio 3 NOB JPR-1 Studio
Watskeburt?: De opname van de eerste single van 1998
Eindresultaat: The first single of 1998
Titel: New Day
Uitvoerende: Millenium

Op dit bijzondere tijdstip sta ik, in mijn herinnering, buiten met mijn ouders. Ik hoor de carbidbussen donderen maar van het muzikale vuurwerk op Radio 3 krijg ik op dat moment niets mee.

Vlak na de jaarwisseling ligt de single daadwerkelijk in de winkel. Natuurlijk moet deze aan de muziek-en radiocollectie worden toegevoegd. Je bent Stenders-fan of niet. Het nummer is geproduceerd door Ace (!?!?) en Jannes Drop. En daar is meteen weer het, muzikale en radioactieve, linkje tussen het heden en verleden. Vanaf komend weekend is Jannes weer te horen op de landelijke radio. Vanzelfsprekend op Radio Veronica. Gevalletje return to Stenders? En er is nog een persoonlijk linkje. Dat besef ik me aan het begin van 1998 nog niet. New Day van Millennium wordt uitgebracht door Nico’s Music. Vier jaar later, om precies te zijn op 24 januari 2002, krijg ik te horen dat ik vanaf 1 maart van dat jaar Nico, inderdaad de platenbaas, opvolg als muzieksamensteller bij het commerciële Rebecca Radio. Kortom binnenkort vier ik een bijzonder jubileum. Twintig jaar geleden heb ik definitief van mijn passies, muziek en radio, mijn beroep gemaakt. En die twintig jaar pakken ze mij niet meer af. Maar er zijn nog genoeg muzikale ideeën en plannen voor 2022.

“It’s a new dawn. It’s a new day. For me. And I’m feeling good.”

Over goede voornemens gesproken.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *