Meadow-Met Het Weekend Voor De Deur (1986)

Meadow-Met Het Weekend Voor De Deur (hoes)

Openmaken!!!

Ben je klaar voor a trip down memory lane? Stel je voor! Een vrijdagavond in de tweede helft van de jaren 80. Het is  7 uur.  Het nieuws wordt, inclusief pips,  verzorgd door het ANP. Vervolgens komt een goedgevuld reclameblok en een postbus 51 spotje voorbij. En dan … kan het weekend officieel beginnen.

“Met het weekend voor de deur
De week is voorbij
Met het weekend voor de deur
Voor jou en voor mij
Met het weekend voor de deur
Je zorgen voorbij
Met het weekend voor de deur
Lekker vrij.
Openmaken!!!!”

Terug naar het Curry/Stenders en Van Inkel tijdperk. Het weekend wordt door Van Inkel & Co aan het begin van het programma officieel geopend met dit nummer. Uitgebracht in 1986 en zoals het een goede hidden treasure betaamd niet terug te vinden op Spotify. Wel in de uitvoering van Storm. Maar die band heeft weer van alles te maken met Meadow. Meadow is een band uit Gouda die eind 1984 een hit scoort met een rockversie van Het Kleine Cafe Aan De Haven. Opvolger Rockin’ All Over The World weet in 1985 de Top 40 niet te bereiken en blijft steken in de Tipparade. In  1986 verschijnt de (afscheids)single: Met Het Weekend Voor De Deur.

Bandlid Anton Heins wordt in 1987 aangetrokken als nieuwe zanger van Storm. Een hardrockband uit Hilversum. Deze groep timmert dan al vijf jaar aan de weg. Later zal oud Meadow-gitarist Andre Zorg de gelederen komen versterken. . Op een gegeven moment wordt Storm gevraagd om het voorprogramma van Normaal te verzorgen. Drummer Harm Jan Bloem is namelijk fervent motorracer en komt  tijdens enduro races, waaronder de Veronica strand race, regelmatig  Normaal frontman Bennie Jolink tegen. De band besluit tijdens het voorprogramma voor de grap Het Kleine Café Aan De Haven te spelen. De Normaal-anhangers/Høkers  reageren enthousiast. Reden voor Storm om de oude nummers van Meadow in een nieuw jasje te steken. In de daaropvolgende jaren worden er meerdere singles uitgebracht  en wordt zelfs een fanclub opgericht. Er wordt volop getourd maar uiteindelijk gaat eind jaren 90 de storm definitief liggen.  Meadow/Storm: een kleine voetnoot in de geschiedenis der Nederpop. Maar natuurlijk voor ‘altijd’ verbonden met de roemruchte Veronica vrijdag.  Vooruit nog een keer op standje 10:

“Openmaken!!!!”

Fijn en zonnig weekend gewenst!

https://www.youtube.com/watch?v=rvIHbIKCYf4

 

 

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *