Mandy Winter – Julian (1988)

Toen ik vorige week December Will Be Magic Again als Hidden Treasure opgroef, moest ik ook gelijk denken aan het nummer dat ik vandaag toevoeg. Julian van Mandy Winter was namelijk een absolute Kate Bush-soundalike. Ik vond het destijds prachtig, en viel er net bij herbeluistering opnieuw als een blok voor.

Overigens heette de zangeres helemaal geen Mandy Winter. Ze was Duitse en werd geboren als Birgit Muxel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Julian vooral in Duitsland een grote hit werd. Toch haalde het ook daar nooit de Top 10 (het bleef steken op #13), maar stond wel 23 weken in de hitlijsten. In een tijd dat Stock Aitken Waterman de charts domineerden, was een antidrugsliedje – hoe liefelijk ook – wellicht iets teveel van het goede. Zwitserland had daar schijnbaar minder moeite mee, daar werd Julian wél een Top 3-hit. In Nederland was echter slechts de Tipparade haar deel.

Met Two Lovers, The Age Of Romance en He’s A Man (uit de TV-serie ‘Peter Strohm’) had ze nog een paar kleinere hits, maar daarna was de koek op. Mandy Winter trok zich uit de muziekbusiness terug en werd visagiste/styliste. Ook begon ze een modewinkel.

In 2010, 20 jaar na haar laatste album, nam ze nog een Kerst-CD op, maar die ging vrij ongemerkt aan de wereld voorbij. Daarom trek ik hier nog eens dat laatje in je geheugen open waarin stiekem Julian van Mandy Winter verborgen zat. Past perfect bij de donkere dagen van dit jaargetijde…

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *