Johnny Nash-Falling In And Out Of Love (HH 8 mei 2020)

1 jaar Hidden Treasures!

Hier volgt een waarschuwing! Dit is een herhaling. Wees gerust. Er is geen sprake van een vervroegde seizoensstop. Geen reeks herhalingen of een andere invulling. Niets van dit alles. Maar ik wil even stil staan bij één jaar Hidden Treasures.  Ontstaan naar aanleiding van een Facebookbericht van Werner. Een bericht met een aantal reacties van o.a. Sjaak en ondergetekende. Conclusie? Er zijn toch heel veel muzikale juweeltjes die niet op Spotify te vinden zijn! Moeten we daar iets mee doen!? Niet veel later is Hidden Treasures 2.0 een feit. De naam is vanzelfsprekend een verwijzing naar Gerard Ekdom’s soundbook Hidden Treasures. En nu zijn we een jaar verder. Ein Jahr Es Geht voran zong Felfarben in de jaren 80. Het begin? Een wekelijkse keus met korte toelichting. Zoals Werner dat onlangs fraai wist te omschrijven worden dat al gauw verhalen en uiteindelijk complete artikelen.

Een wekelijkse ontdekkingstocht. De ingrediënten? Een combinatie van muzikaal enthousiasme, persoonlijke muzikale herinneringen en, al dan niet bekende, muzikale feitjes. Dat laatste maakt het extra leuk. Vaak is er wel iets bekend over het nummer en/of de artiest in kwestie. Als je echter wat verder gaat zoeken en artikelen en interviews gaat raadplegen komen er interessante dingen naar voren. Over de totstandkoming van een nummer of de persoonlijke achtergronden van de artiesten/band in kwestie. Of juist linkjes die met andere artiesten gelegd kunnen worden. Ik heb het afgelopen jaar dan ook het nodige (her)ontdekt. Een mooie muzikale reis door tig jaar muziekgeschiedenis. In het kader van het één-jarig jubileum plaats nog een keer ruim baan voor mijn ultieme Hidden Treasure van het afgelopen jaar. Vorig jaar ook daadwerkelijk op single aangeschaft. Mijn duurste singletje ever: Johnny Nash en Falling In And Out Of Love. Op 8 mei 2020 geplaatst. 5 maanden later overlijdt de zanger op 80-jarige leeftijd.

Volgende week een nieuw verhaal. Een Hidden Treasure waarvan ik afgelopen een fysiek exemplaar aan de platenkast heb toegevoegd. De 12” versie is op dit moment onderweg van Duitsland naar Groningen. Fijn weekend. Lees, luister en geniet van Johnny Nash. Ik zet ‘m nog even op repeat! Op naar nog meer fijne muzikale juweeltjes!

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *