Johnny Nash-Falling In And Out of love (1971)

Johnny Nash-Falling In And Out Love (hoes)

Vandaag ruim baan voor een typisch radioplaatje. Maar wat is eigenlijk een radioplaatje? Ik heb tevergeefs de, letterlijk en figuurlijk, Dikke van Dale even uit de boekenkast gehaald. Op bladzijde 2852 staat wel radiopraatje:

‘Praatje dat door een radioomroep wordt uitgezonden’.

Het fenomeen radiopiraat is, gelukkig, ook bekend bij Van Dale. Maar radioplaatje? Nee! Dan geef ik er maar mijn eigen draai aan. Een plaatje dat door één, of meerdere dj’s, veel is gedraaid maar desondanks geen (grote) hit is geworden. Bij de gemiddelde muziekliefhebber/radioluisteraar zal het hooguit een ‘o-ja-gevoel’ oproepen. Bij de zichzelf benoemde muziek- en/of radiofreaks zullen er andere verschijnselen optreden. Het hart zal er sneller van gaan kloppen. Als er meerdere van dergelijke personen zich in één ruimte begeven zal dit de nodige gespreksstof opleveren. Overige mogelijke bijwerkingen:

– Het geheugen tovert binnen no time, al dan niet zinvolle,  muzikale feitjes tevoorschijn.

– Het bewust of onbewust leggen van muzikale linkjes.

– In gedachten hoor je een aankondiging uit lang vervlogen tijden. Al dan niet voorzien van bijbehorende radiovormgeving.

Kort samengevat: een prettige muzikale afwijking. Niets om je zorgen over te maken.

Vandaag een typisch radiohitje uit het begin van de jaren 70. Grijsgedraaid door Leo Van Der Groot. De DJ die ik niet bewust heb meegemaakt op de radio. Maar gelukkig heb ik dankzij Rob Stenders​ de nodige Van Der Groot klassiekers leren kennen zoals Nothing But A Heartache van The Flirtations, het prachtige Nether Lands van Dan Fogelberg en de keus van deze week: Johnny Nash-Falling In And Out Of Love.

Misschien wel één van mijn eerste hidden treasure waar ik in het begin van de jaren 90 actief naar op zoek ben geweest. In het pre-internettijdperk via de lokale platenboer die wel vaker voor mij CD’s uit het buitenland importeerde. Rondsnuffelen op (rommel)markten in de buurt waar ook veel vinyl werd verkocht.  Zonder resultaat helaas. In de 00’s begaf ik mij, samen met een aantal muzikale soortgenoten, met enige regelmaat in de chatbox van de 3FM freaknacht. Daar werden niet alleen de nodige feitjes uitgewisseld maar ook hard to find classics en hidden treasures. Al dan niet digitaal of op ‘gebrande’ cd’tjes. Toen werd ook duidelijk dat Falling In And Out Of Love ooit wel op een verzamelCD is verschenen maar niet makkelijk verkrijgbaar.

Het bleef tot voor kort bij het ‘kil’ afspelen van een digitaal bestand. Door de start van hidden treasures werd ik getriggerd om weer actief op zoek te gaan. Het muzikale verlanglijstje tevoorschijn getoverd, Discogs opgestart en et voila. Inmiddels is de vinylsingle toegevoegd aan de persoonlijke platenkast. Knisperend vinyl in onvervalst mono. Heerlijk! En na een paar uurtjes digitaal knutselen is het nummer nu ook zowel in de ‘ze-smaken-zoals-ze-kraken’-versie als een ‘opgepoetste’ variant beschikbaar voor alle muzikale platformen in huize Deuten waaronder MuziekhokFM (JUKE-box a gogo).

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *