It’s A Secret – I Can’t Dance (1986)

It’s A Secret was een Iers duo, bestaande uit Ger Doyle en Colm Jones. Hun single I Can’t Dance is een van mijn all-time favourites. Het is dat ik in 1986 nog geen radioprogramma had (een jaar later wel), anders had ik het grijs gedraaid. Overigens heb ik het instrumentale B-kantje This Goes Anywhere later wel veel als tunetje gebruikt, maar dat terzijde.

I Can’t Dance is een heerlijk folkrocknummer. Erg dansbaar ook. Dat laatste heb ik van horen zeggen, want ik kan net zo min dansen als de heren van It’s A Secret. Iets anders wat zij niet konden, was playbacken. Er staat een vreselijk slechte TopPop ‘live’-versie van dit nummer op YouTube, waarop de violist aan het begin al gelijk vergeet mee te spelen, en ik heb ook geen idee welk nummer de gitarist op zijn aanstellerige dubbele gitaar aan het spelen is, maar het heeft weinig van doen met de toch hele simpele akkoorden van I Can’t Dance.

Grappig genoeg werd dit nummer geen hit in hun eigen Ierland, maar de ‘lowlands’ lieten zich niet onbetuigd. Het haalde bij ons de Tipparade en was ook in België veel op de radio te horen.

Er zijn een paar vinylsingles waarvan ik meerdere exemplaren heb, voor het geval er eentje stuk gaat. Dit is er daar eentje van. Ik zou wel wat geld over hebben voor een exemplaar op CD, maar helaas is I Can’t Dance nooit op CD verschenen. Aangezien het blijkbaar ook te obscuur is voor op Spotify, koester ik ‘m maar gewoon als Hidden Treasure…

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *