Freeland – We Want Your Soul [Radio Edit] (2003)

Niets zo veranderlijk als een mens. Hoewel ik altijd geprobeerd heb gevarieerde en afgewogen radioprogramma’s te maken, lag de nadruk toch vaak op gitaren. Toen ik 1995 mijn eerste baan kreeg en tijdelijk stopte met radio maken, begon de maandag na mijn laatste uitzending Kink FM. Een waardige opvolger van wat ik deed, vond ik (al klinkt dat wellicht arroganter dan ik het bedoel). Ik heb op die zender heel veel nieuwe muziek leren kennen.

Uit de mond van iemand die altijd zo streed voor meer gitaren op de radio klinkt het misschien vreemd dat ik het nieuwe Kink wat eenzijdig vind. Teveel gitaren, naar mijn (huidige) smaak. Ik heb momenteel meer muzikale afwisseling in het algemeen nodig in mijn leven, en meer vrolijkheid in het bijzonder.

Maar goed, genoeg over Dua Lipa. Vandaag keer ik weer even met je terug naar het oer-Kink, waar ik onder andere deze kneiter leerde kennen. We Want Your Soul van de Britse DJ en producer Adam Freeland. Hij beschrijft het als ‘about the destructive side of consumer culture’. En als je naar de profetische tekst luistert (of die naleest), heeft het de afgelopen 20 jaar alleen maar aan relevantie gewonnen.

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *