Elton John – I Don’t Wanna Go On With You Like That (1988)

Grappig hoe muzieksmaken over de wereld kunnen verschillen. Een goed liedje is een goed liedje, zou je denken, maar dat zit in werkelijkheid toch wat ingewikkelder in elkaar. Niet elke sound slaat overal aan. Toch komen wel regelmatig dingen overwaaien, vaak uit muzikaal invloedrijke landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Over de muziek die eindjaren ’80 veel op Amerikaanse radiostations te horen was, zat een bepaald sausje. Vette drums waren daarin een belangrijk element. Radio Veronica, wat de mosterd vaak uit de VS haalde, draaide dat soort nummers hier ook veel op de Volle Vrijdag. Het was de tijd van Don Johnsons Heartbeat, a-ha’s I’ve Been Losing You en Mick Jaggers Let’s Work, om je een idee te geven.

Ook Elton John deed een duit in dat zakje, maar niet een hele succesvolle – althans niet in Europa. I Don’t Wanna Go On With You Like That was in 1988 de lead single van zijn 21ste studioalbum Reg Strikes Back. Het werd in Amerika zijn grootste hit uit de jaren ’80 (ja, groter dan Nikita), maar kon in Nederland geen potten breken. Het haalde de Tipparade niet eens. Raarrrr… Ik was in elk geval wel gecharmeerd van die stuwende elektronische drumbeat en vooral dat lekkere pianootje. Hoor ‘m toch eens losgaan in die laatste minuut!

Enfin, grote kans dat je dit nummer voor het eerst hoort, dus ga er maar eens voor zitten…

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *