Edie Brickell (feat. Barry White) – Good Times (1994)

Edie Brickell is een Amerikaanse zangeres. Beginjaren ‘80 ging ze naar de Booker T. Washington High School for the Performing and Visual Arts in Dallas, waar ook Brad Houser, Eric Presswood en Brandon Aly op zaten. Die vormden toen al het trio New Bohemians. Nadat Edie gevraagd was op een avond met hen op te treden, besloot ze zich bij hen te voegen. In eerste instantie ‘gewoon’ als zangeres, maar ze groeide al snel uit tot een echte frontvrouw. Vanaf dat moment werd haar naam toegevoegd aan de bandnaam.

Edie Brickell & New Bohemians werden bekend met hun muzikale cocktail van pop, rock, blues, folk en jazz. Die is op hun debuutalbum Shooting Rubberbands At The Stars al goed te horen. Op die CD staan ook de bekendste nummers van de band: What I Am en Circle.

in tegenstelling tot die eerste langspeler, staat diens opvolger Ghost Of A Dog niet op de streamingdiensten. Jammer, want daardoor moet je – in elk geval daar – ook bijvoorbeeld het prachtige Mama Help Me missen.

Toch heb ik voor een ander liedje gekozen, uit een andere periode. Na dat tweede album besloot Edie Brickell namelijk uit de band te stappen. Ze trouwde met Paul Simon (met wie ze tegenwoordig drie kinderen heeft), maar zette ook haar zangcarrière voort. Als soloartiest bracht ze twee albums uit, die allebei niet online te vinden zijn: Picture Perfect Morning (1994) en Volcano (2003). Die eerste was geproduceerd door o.a. Paul Simon (joh!) en bevat een soort all-star cast aan muzikanten. Je hoort o.a. Michael Brecker, David Bromberg, Larry Campbell, Dr. John, Steve Gadd, Art & Cyril Neville en… Barry White.

Die laatste doet mee op de feel-good single Good Times. Dit is de originele clip bij dat nummer:

Grappig om te melden dat die ook op de installatie-CD-ROM van Microsofts Windows 95 te vinden is, als voorbeeld van de multimediamogelijkheden van dat besturingssysteem.

Maar misschien bekijk je liever de homemade video, waarin een fan een knappe mevrouw met ballonnen (nee, ik bedoel echte ballonnen) gemonteerd heeft:

Laat dat je dan niet teveel afleiden van het prachtige liedje!

Overigens kwamen Edie Brickell & New Bohemians in 2006 weer bij elkaar. Ze namen toen het album Stranger Things op en deden daar ook een tour omheen. In 2018 volgende de CD Rocket, waarvan What Makes You Happy een prima single was. De zangeres brengt ondertussen ook onregelmatig sololiedjes uit. Dit voorjaar nog het nummer Sing To Me, Willie; een duet met Willie Nelson.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *