Clive Griffin – Be There (1989)

Ik luister, zeker bij de eerste draaibeurten, naar een liedje als ‘totaalproduct’. Het spijt me voor de schrijvers die er hun stinkende best op doen, maar teksten vallen mij zelden op. Zelfs sommige nummers die ik al honderden keren gehoord heb, kan ik slechts fonetisch meezingen. Het kost me dan ook geen enkele moeite om de boodschap van gospelnummers aan me voorbij te laten gaan, terwijl ik toch intens kan genieten van hun swingende karakter.

Dit is er zo eentje, die ook nog eens geweldig past bij het heerlijke weer van deze dagen: Be There van de Britse zanger Clive Griffin. Hij werd eindjaren ‘80 een ‘belofte’ genoemd, maar kon dat niet waarmaken. Deze single is afkomstig van zijn debuutalbum Step By Step uit 1989. Je hoort in het achtergrondkoor o.a. James Ingram. Be There stond slechts 3 weken in de Nederlandse Top 40, met #31 als hoogste positie. Maar wat heb ik ‘m vaak gedraaid bij de lokale omroepen in Ridderkerk en Malden, waar ik toen draaide!

Vier jaar later scoorde hij, vooral in de VS, aan de zijde van Céline Dion nog wel een grote hit met een cover van Nat Cole’s When I Fall In Love. Die versie namen ze op voor de film ‘Sleepless In Seattle’. In datzelfde jaar, 1993, bracht Griffin zijn derde album uit. Toen dat flopte, beëindigde hij zijn solocarrière. Wel was hij daarna nog een paar keer als sessiezanger te horen op liedjes van anderen (o.a. Never Forget van Take That en Your Disco Needs You van Kylie Minogue).

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *