Best (T)of: Perquisite – LelleBelle Finale (2010) (eerder gepubliceerd op 30 juni 2021)

De maanden juli en augustus zijn voor velen de vakantiemaanden. Zo ook voor Team Hidden Treasures. Maar heel hip & happening doen wij aan vakantiespreiding: ikzelf ben in juli afwezig en Carlo in augustus. Degene die er niet is, zorgt voor de replay van een Hidden Treasure uit de categorie ‘Best (T)of’, kortom: een vlammend betoog onzerzijds waarvan wij vinden dat het nog wel door wat meer mensen gelezen zou mogen worden. Een herkansing dus, in de hoop het slagingspercentage van dat nummer te verhogen. De ultieme ‘score’ zou natuurlijk zijn, dat die track alsnog een plekje op Spotify krijgt. Dat is in de ruim twee jaar die wij nu bezig zijn gelukkig al meerdere keren voorgekomen.

Vandaag vraag ik opnieuw je aandacht voor een bijdrage waar ik extra trots op ben. Op 30 juni 2021 schreef ik over LelleBelle Finale van Perquisite. Een fantastisch modern klassiek stuk (met klassiek vioolspel, opzwepende beats, een improvisatie op viool en bovendien een sopraansaxofoonsolo), wat hij schreef voor de BNN-telefilm ‘LelleBelle’. Het nummer is niet alleen niet te vinden op Spotify, maar zelfs niet op YouTube. Een unicum, maar vooral een groot gemis. Ik stuurde Perquisite een mailtje, waarna hij besloot de track exclusief op zijn SoundCloud-profiel te zetten. Speciaal voor Hidden Treasures! Ik heb hem daarna ook nog even gebeld, zodat hij me alles kon vertellen over de totstandkoming van het nummer. Hij vertelde o.a. hoe hij de muzikale en seksuele ontwikkeling van hoofdrolspeelster Belle vertaalde in de opbouw van LelleBelle Finale. Een fascinerend verhaal bij een méér dan fascinerende song.

Via deze link kun je die beluisteren en er gelijk veel meer over lezen.

Carlo blijft op vrijdagavonden in juli trouwens gewoon nieuwe bijdragen plaatsen, wat ik op ‘mijn’ woensdagavonden in augustus ook zal doen als hij van een welverdiende vakantie geniet. We vieren op Hidden Treasures dus twee maanden lang oud & nieuw. Wát een feest!

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *