Best (T)of: One 2 Many – Downtown (1988) (eerder gepubliceerd op 13 oktober 2021)

Van een zomerstop op Hidden Treasures kun je niet spreken. Gedurende de maanden juli en augustus presenteren we je immers elke week een oude én een nieuwe Hidden Treasure. Deze maand is de woensdagavond Goud Van Oud-avond. We (schat)graven dan in ons omvangrijke archief en poetsen een eerder opgedoken parel nogmaals voor je op.

Deze week is dat Downtown van het Noorse trio One 2 Many (die dus blijkbaar liever een duo waren geweest). Ik schreef over dat nummer op het hoogtepunt van de ABBA-hype, die toen op het punt stonden om 40 jaar na hun laatste plaat een gloednieuw album uit te brengen. One 2 Many was, zoals zoveel artiesten, schatplichtig aan de Zweedse hitmachine.

Nu behaagt het Team Hidden Treasures niet alleen om naar mooie liedjes te zoeken, maar ook naar mooie verhalen achter die liedjes. Veel vaker dan wij hadden kunnen vermoeden, gaat achter een nummer een prachtig verhaal schuil. Meestal ontdekken wij dat verhaal zelf ook pas op het moment dat wij onze enthousiaste tekst bij de keuze van die week gaan schrijven. Dit is zo’n voorbeeld, waarbij met elke spa die de grond inging weer een leuk nieuw feitje opdook.

Lees en luister hier.

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *