And Why Not? – The Face (1990)

Mijn Hidden Treasure van vandaag moet voorafgegaan worden door een bekentenis: ik vond eindjaren ‘80 de muziek van Bros erg lekker. When Will I Be Famous? was misschien nog een beetje corny, maar Drop The Boy en I Owe You Nothing… Fijn hoor. En goed geproduceerd ook. In eerste instantie grossierden ze vooral in soulvolle pop, maar in 1989 gingen ze zelfs een beetje de rocky kant op met Too Much. Die is onterecht in de vergetelheid geraakt!

Niet lang daarna, in datzelfde jaar, was daar opeens het trio And Why Not? Zanger/gitarist Wayne Gidden, drummer Michael Steer en bassist Hylton Horatio Hayle kwamen uit Birmingham. Ik kom daarop, omdat ze erg klonken als Bros. Alleen waren dit donkere jongens. Ze scoorden maar één hit, maar dat was me er dan ook eentje. Het door henzelf geschreven The Face schopte het begin 1990 tot #13 in hun thuisland. Én tot de playlist van mijn lokale radioprogramma De SensatieGeneratie. Heel eerlijk: ik denk niet dat de single in Nederland op heel veel andere plekken te horen geweest is. Onterecht, zoals je via de link hieronder kunt horen. Ik vind The Face nog steeds een heerlijk nummer. Het is poppy en funky tegelijk, en verschafte het drietal voorprogramma’s bij UB40 en Transvision Vamp. Uiteindelijk brachten ze één album uit: Move Your Skin. Dat moet ik nog steeds eens op een platenbeurs zien te scoren.

De CD-Maxi van The Face heb ik hier wel al staan. Die staat niet op Spotify, dus verwijs ik je voor de clip – een leuk tijdbeeld – door naar YouTube. Het is me in al die jaren nooit duidelijk geworden wat die Popeye-achtige verschijning daarin deed, maar het nummer is er niet minder om. Kijk en luister maar!

 

Vorig bericht
Volgend bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *